Nieuws

DEN BOSCH – Na het overdonderende ‘succes’ van twee jaar geleden is de L.W. Beekmanschool in ‘s-Hertogenbosch deze week opnieuw gestart met de inzameling van kinderondergoed voor de Bossche Kleding- en Speelgoedbank. In week 15 en 16 kan iedereen er weer nieuwe onderbroeken en hemden inleveren voor kansarme stadsgenootjes.

Structureel tekort
De Bossche Kleding- en Speelgoedbank is een vrijwilligersinitiatief voor mensen die het (even) niet breed hebben. Lonneke Voets, coördinator PR & Events van de stichting vertelt: “Als je een beroep moet doen op instanties als de Voedselbank heb je ook geen geld voor kleding. Terwijl dit net als voedsel een basisbehoefte is. In dergelijk geval kan je twee keer per jaar een gratis basisgarderobe uitzoeken bij onze thuisbasis tweedehands kledingwinkel IngeDinge op de Kruiskamp. Daarnaast krijg je een gratis pakket huishoudtextiel, nieuwe sokken, nieuw ondergoed en speelgoed van onze Speelgoedbank​ .​ Tweedehands kleding en schoenen worden voldoende ingebracht, maar er is een structureel tekort aan nieuw ondergoed. Niemand draagt graag een tweedehands onderbroek, toch? Met de inzamelingsactie hopen we weer een beroep te kunnen doen op de medemens; koop een onderbroek voor je eigen kroost en één voor een kwetsbaar kind. Klein geluk, groot gebaar.”

Inzameling op basisscholen
Voor de inzamelingsactie werkt de Kledingbank samen met diverse basisscholen in de regio. Na de succesvolle inzameling in 2014 zamelt de L.W. Beekmanschool opnieuw ondergoed in. Voets: “In week 15 en 16 kan er nieuw kinderondergoed, voor zowel jongens als meisjes, ingeleverd worden op school. Het hoeft geen duur ondergoed te zijn. Bij de bekende discounters zijn prima onderbroekjes en hemdjes verkrijgbaar voor 1 euro. Na 2 weken wordt de actie weer op een andere basisschool ingezet, omdat er nooit genoeg ondergoed ingezameld kan worden voor kwetsbare kinderen in de stad!”
De L.W. Beekmanschool is gevestigd aan de van der Does de Willeboissingel 14 in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.
Kijk voor meer informatie over de Bossche Kleding- en Speelgoedbank, het doneren van kleding, schoenen en huishoudtextiel en het verrichten van vrijwilligerswerk op www.kledingbankdenbosch.nl​ of stuur een e-mail naar info@kledingbankdenbosch.nl.