Nieuws

DEN BOSCH – Trotseer de windtunnel, vind je weg door de escaperooms, ontwijk laserstralen, bedwing touwbruggen en “roetsj” van de 10 meter hoge kabelbaan. Van 14 t/m 19 juli 2016 is dit mogelijk op de Parade in ’s-Hertogenbosch. In de Liliane City Jungle: de grootste en stoerste outdoor apenkooi van Nederland! Een supervet en uitdagend spelparcours, voor alle leeftijden, waarbij de opbrengst ook nog eens ten goede komt aan het Liliane Fonds.

Apenkooi 2.0
De Liliane City Jungle is geïnspireerd op het klim- en klauterspel ‘apenkooi’, maar dan in een stoere moderne versie. Dus vergeet de bok en springplank, maar denk aan een 10 meter hoge kabelbaan, labyrint, laserstralen, escaperooms en windtunnels. Opgebouwd uit verschillende containers en stellages ontdek je de drie werelddelen waarin het Liliane Fonds actief is: Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De Liliane City Jungle is er voor iedereen van jong tot oud. Voor de allerkleinsten is er een mini City Jungle en op de Food Plaza op de Parade kan iedereen onder het genot van een hapje en drankje de “apen” rustig in actie zien. Uiteraard hebben de ontwerpers er rekening mee gehouden dat ook gehandicapte kinderen een parcours kunnen afleggen. De jungle is elke dag open van 9.00 uur tot 22.00 uur. Iedereen betaalt entree tot het afgesloten Jungleterrein in de vorm van een donatie van minimaal € 5,-. De gehele opbrengst van de Liliane City Jungle komt ten goede aan het Liliane Fonds, dat zich inzet voor kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld.

Deelnemen = een kind helpen
Scholen, BSO-groepen en (sport)verenigingen mogen gratis naar de Liliane City Jungle komen dankzij steun vanuit sponsors. Zij strijden dan mee in de School Battle of Team Challenge. Zowel bij de School Battle als de Team Challenge dagen we de groepen uit geld in te zamelen via eigen donatie-acties en daarmee zoveel mogelijk kinderen van het Liliane Fonds te helpen. De klas of het team met het hoogste geldbedrag wint de battle en daarmee een mooie prijs. Kinderen met een handicap kunnen ook een parcours op het terrein afleggen. Meer informatie over de School Battle, Team Challenge, losse kaartverkoop en donaties aan het Liliane Fonds is te vinden op www.lilianecityjungle.nl.

Eerste donatie een feit
Zaterdag 7 mei – bij de opening van het eerste EMTÉ-filiaal in ’s-Hertogenbosch – mocht Minke Booij namens het Liliane Fonds de eerste donatie in ontvangst nemen. EMTÉ doneerde een bedrag van € 13.500,- waarmee zij 100 Liliane-kinderen helpt. EMTÉ is samen met Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken hoofdsponsor van de Liliane City Jungle.

Uitdagingen
In de armste streken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika leven 35-40 miljoen kinderen met een handicap. Buitengesloten, kansloos en veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing, misbruik en geweld. Samen met lokale organisaties maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door het functioneren van kinderen te verbeteren, met onder meer (para)medische revalidatie, onderwijs en trainingen, en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de maatschappij. Het Liliane Fonds geeft jaarlijks brede, individuele steun op maat aan ruim 90.000 kinderen. De obstakels in de Liliane City Jungle symboliseren de fysieke én andere barrières die deze kinderen in hun omgeving moeten overwinnen. Door het parcours af te leggen, ervaren kinderen in Nederland een beetje hoe dit ‘voelt’ en steunen ze meteen het Liliane Fonds.

Nieuw concept
De Liliane City Jungle is een concept van Artixx, het creatieve label van Artishock events & marketing. Dit bureau bedacht en organiseerde ook Swim to Fight cancer, dat zich inmiddels landelijk heeft uitgebreid naar vijf steden. De organisatie van de Liliane City Jungle is in handen van Artishock in coproductie met Marijn Producties. Opdrachtgever is de Stichting Evenementen Liliane Fonds.