Nieuws

DEN BOSCH – Dinsdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zet Divers mantelzorgers in het zonnetje. Het thema voor deze landelijke dag voor mantelzorgers is in 2015: Mantelzorgers laat je zien, In Den Bosch vertalen we dat naar Mantelzorgers in de hoofdrol.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn van onschatbare voor onze gemeente. We willen hen bedanken met een gezellig avondje uit op de Dag van de Mantelzorg. Een moment om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Programma Steunpunt mantelzorg Divers heeft samen met allerlei partijen in de stad een mooi avondvullend programma bedacht. Theater, muziek, een lopend buffet en volop mogelijkheden om met elkaar te praten.

Alle mantelzorgers uit Den Bosch, Rosmalen, Nuland en Vinkel zijn van harte welkom. Ze kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar mantelzorg@divers.nl. Bellen kan ook: (073) 206 88 00. Inschrijven kan tot 6 november 2015.

Divers wil  hiermee ondersteuning en waardering voor de mantelzorgen geven. Niet alleen op de Dag van de Mantelzorg. De gemeente kent regelingen voor mantelzorgers die intensieve zorg geven: de mantelzorgwaardering (in de vorm van een waardebon) en huishoudelijke hulp tegen een lager tarief. Meer informatie over de regelingen staat op de website van Divers