Nieuws

’s-Hertogenbosch – 31 mei 2016 – Het Nederlands Damesteam sluit de EK-kwalificatie op zaterdag 4 juni om 16.00 uur bij Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch af tegen Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Henk Groener gaat met zes punten uit vier wedstrijden aan de leiding en heeft een riante uitgangspositie om zich als groepswinnaar te plaatsen voor het Europees kampioenschap van 4 t/m 18 december 2016 in Zweden.

Side events
In de week voorafgaand aan de interland organiseren het Nederlandse Handbal Verbond, Maaspoort Sports & Events en handbalvereniging Blauw-wit verschillende side events voor basisschoolkinderen, BSO’s en mensen met een beperking.

Op vrijdag 3 juni wordt een inspiratiesessie georganiseerd met de bondscoach en technisch directeur van de handbalbond met als thema ‘De prestatieomgeving’. Tijdens deze sessie gaan we in op, hoe je als ‘kleine sport’ in Nederland kunt groeien tot het tweede team van de wereld. Maar ook welke veranderingen dat met zich meebrengt.

Het RIO-plein
Zaterdag 4 juni zijn er, voorafgaand aan de wedstrijd, leuke en sportieve activiteiten op het RIO-plein bij Maaspoort Sports & Events! Met een gezellig terras en drive-in show zorgt 100% NL voor de muzikale invulling. Er zijn heel veel handbalspellen waaronder “op de foto met de handbaldames”, een snelheidsmeter, stormbaan en een digitale handbalmuur voor alle kinderen. De toegang tot het plein is gratis en iedereen is van harte welkom om handbal te leren kennen en beleven op het RIO-plein bij MSE!