Ivica Skelin is de nieuwe hoofdcoach van New Heroes Basketball. De Kroaat, geen onbekende in de Dutch Basketball League, tekent een contract tot het einde van het seizoen. Skelin werd in Nederland tweemaal coach van het jaar (2014, 2015) en wist met Donar beslag te leggen op de landstitel (2014), beker (2014, 2015) en supercup (2014). Op zijn cv prijken onder meer het bondscoachschap van Kroatië en clubs als KK Split, Leuven Bears en Verviers-Pepinster.

Bob van Oosterhout is tevreden met het aantrekken van Skelin: “Ivica is een ervaren coach die staat voor attractief, winnend basketball. Hij kent onze competitie goed, heeft de nodige ervaring in Europa en matcht bovendien goed met het team zoals dat deze zomer is samengesteld. Wat ons betreft dus de geschikte kandidaat om de selectie op alle fronten te leiden.”

De coach zelf spreekt enthousiast over zijn nieuwe club: “Ik kijk ernaar uit om terug te keren in Nederland. Toen ik in Groningen coachte was ik altijd onder de indruk van de Maaspoort en dat het nu mijn thuis is, stemt mij trots. Er staat een prima groep spelers waarvan ik er een aantal al uit het verleden ken. We gaan er alles aan doen om de fans een seizoen te geven waarin we op alle fronten meestrijden om de prijzen.”