DEN BOSCH, 10 januari 2019 – New Heroes Den Bosch heeft Basketball Academie Limburg weinig kans gegeven op een goed resultaat. Bij rust was het duel in De Maaspoort al gespeeld, getuige een ruststand van 41-14. Aan het eind gaf het scorebord 80-39 voor New Heroes aan.

Kijk hier de Volledige Wedstrijd


Jessey Voorn opende deze avond de score en daarna liep New Heroes, dat Nick Oudendag uit voorzorg aan de kant hield, al snel weg van de tegenstander. BAL had in de eerste twee kwarten werkelijk niks in te brengen tegen New Heroes en had bij rust dan ook nog maar 14 punten gescoord. Opvallend waren de vele (19!) turnovers bij de Weertenaren in de eerste helft van de wedstrijd. Jonathon Williams behaalde zijn 15 punten van deze avond in zijn geheel in de eerste twee kwarten en had daar 15 minuten voor nodig. Darrell Davis kreeg de gelegenheid zich in de kijker te spelen, en spreidde een goede vechtlust ten toon. Op assist van Maarten Bouwknecht scoorde hij zijn enige twee punten deze helft door middel van een heerlijke alley-oop. New Heroes stond toen al meer dan 20 punten voor en zou de eerste helft afsluiten met een 41-14 voorsprong.

Kwart 3 ging met 20-10 naar New Heroes. Verdedigend stond het weer als een huis en aanvallend deed de ploeg van Ivica Skelin wat ze moest doen. Stan van den Elzen en Keshun Sherrill pakten de eerste scores, waarna Tony Washington en Daan Rosenmuller dat voor BAL deden. Nino Gorissen deed nog heel even van zich spreken met een paar mooie acties, maar verder dan dat kwam BAL niet meer in deze wedstrijd. Davis gooide er een driepunter in, even later gevolgd door een halve alley-oop voor 52-22. New Heroes gaf nog even gas en sloot het kwart af met een 61-24 voorsprong.

Het laatste kwart ging het gas er bij New Heroes, dat ook de derde wedstrijd in vijf dagen in winst wist om te zetten, iets vanaf. BAL mocht 15 punten noteren en voor New Heroes kwamen er 19 op het bord. Coach Skelin speelde het grootste gedeelte van dit kwart met Roel Aarts, Van den Elzen, Norbert Thelissen, Payton Henson en Bouwknecht. Bij 68-32 was het Van den Elzen die met vijf punten op rij New Heroes op 73-32 zette en heel even was het all-time low record (37) in zicht. Jules Schild, Robin van Heukelom en Sander Hollanders dachten daar echter anders over en zo kon BAL met 39 gescoorde punten net uit de recordboeken blijven. Een plichtmatige overwinning van New Heroes dat zich nu kan gaan voorbereiden op de dubbele confrontatie voor de NBB-beker met Donar Groningen.