Nieuws

Op zondag 13 november a.s. zal Sint-Nicolaas alle kinderen in ’s-Hertogenbosch en omgeving weer verblijden met zijn komst. Met zijn stoomboot hoopt hij rond 12.00 uur aan te meren bij de nieuwe aanlegplaats: het Sint Jansbolwerk. Sint-Nicolaas wordt dan verwelkomd door luide kanonschoten van de Schutterij van ‘s-Hertogenbosch.

Dit jaar verrassen we de Sint door een ander stukje van ’s-Hertogenbosch te laten zien. Zijn stoomboot zal vanuit de Ertveldplas stuurboord uitvaren de Dommel op, onder de draaibrug door richting de Stationsweg. Zo krijgt de Sint de gelegenheid om alle kinderen uit ’s-Hertogenbosch vanaf zijn schip toe te zwaaien. Als hij dan onder de Wilhelminabrug is doorgevaren meert hij aan bij het prachtige Sint Jansbolwerk. Hier zal Bosschenaar Hans Tervoort de Sint op hartelijke wijze verwelkomen, en zullen vele kinderen hem toezingen. Deze dag belooft ook dit jaar weer een feestelijk spektakel te worden. Meer dan 100 zwarte Pieten zullen Sint-Nicolaas begeleiden tijdens zijn tocht door ‘s-Hertogenbosch. Naast veel strooipieten, springpieten en zijn eigen Pieternoten Band wordt Sint-Nicolaas vergezeld door circus- en steltpieten. Zij laten direct bij aankomst al hun capriolen zien. Vanaf 11.30 uur verwachten wij de eerste Boot Pieten op de Dommel.

Sint-Nicolaas vervolgt dan zijn reis op Amerigo door de Bossche binnenstad, om via de Sint Janssingel – Visstraat – Hoge Steenweg rond 13.30 uur op de Markt aan te komen. Op het bordes van het Stadhuis worden Sint en Pieten officieel verwelkomd door burgemeester Rombouts.

Vanaf 12.30 uur vermaakt Jelle Amersfoort, dit jaar wederom met complete band, het publiek op de Markt. Vanaf het bordes van het Stadhuis zingt deze zanger en Jetix-presentator alle bekende Sinterklaasliedjes uit zijn ‘Pepernoten Popconcert’. Ook staat hij in rechtstreeks contact met de stoet van Sint-Nicolaas. Via een levensgroot LED-scherm kan het publiek op de Markt de hele intocht volgen, totdat deze bij het stadhuis aankomt.