Nieuws

DEN BOSCH – De Bossche atletiekvereniging O.S.S.-Volo organiseert zondag 13 december weer de jaarlijkse Engelermeer Veldloop. Het hardloopevenement is een cross, met een uitdagend parkoers over gras, bospaden, heuvels en stukken strand. Via de website www.oss-volo.nl is de inschrijving nu geopend.

Iedereen die eens wat anders wil dan makkelijk over straat lopen, is vrij om mee te doen in het prachtige gebied rondom het Engelermeer. De wedstrijden starten om 10.30 uur. Voor wedstrijdatleten is er de complete veldloop over zes ronden, ruim 10 kilometer. Recreanten kunnen kiezen uit één tot vier ronden van 1,7kilometer. De junioren starten om 11.30 uur. Om 12.15 is uiteindelijk de beurt aan kinderen vanaf 6 jaar oud.

Vorig jaar werd de Engelermeer Veldloop gewonnen door Freddy van Dijk van Eindhoven Atletiek. Bij de vrouwen was Michelle Rannacher de snelste.

De wedstrijd is ook voor publiek (toegang gratis) aangenaam om naar te kijken. Doordat de verschillende afstanden in kleinere rondes zijn verdeeld heeft het publiek zicht op grote delen van het parcours en wordt het een aantrekkelijk schouwspel.

Meer informatie over de Engelermeer Veldloop is verkrijgbaar via oss-volo.nl. Via die website kun je je ook inschijven. Inschrijven kost €5. Bij inlevering van je startnummer ontvang je na afloop gratis een kop soep of chocolademelk.