Nieuws

DEN BOSCH – Met de lancering van tickets.hnbm.nl is maandag de online kaartverkoop van ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ van start gegaan. Deze overzichtstentoonstelling is van 13 februari tot en met 8 mei 2016 te zien in Het Noordbrabants Museum.

Door vooraf online tickets te kopen verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenste dag en tijdstip. Met een symbolische handeling gaf burgemeester Rombouts vanochtend een feestelijk startschot aan de online kaartverkoop.

Met de lancering van de online ticketshop komt het museum tegemoet aan de nu al grote belangstelling uit binnen- en buitenland. “Niet alleen liefhebbers uit Nederland en de buurlanden, maar zelfs uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten hebben al contact met ons opgenomen omdat ze hun bezoek aan de tentoonstelling en de stad aan het plannen zijn. Je wilt natuurlijk niet vanuit Sydney afreizen en dan aan de kassa achter het net vissen,” aldus Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum.

In de internationale pers is al veel aandacht aan de tentoonstelling besteed, zo schreef de Britse krant The Guardian: “Dutch museum achieves the impossible with new Hieronymus Bosch show.”

Time slots
Om een aangenaam bezoek te bevorderen, gelden zogenaamde time slots. Hiermee wordt het aantal personen dat de tentoonstelling tegelijkertijd bezoekt zoveel mogelijk gereguleerd. Eenmaal in de tentoonstelling kunnen de bezoekers zo lang blijven indien gewenst.

Vanaf de opening van de tentoonstelling is het naast de online kaartverkoop ook mogelijk om aan de kassa de nog beschikbare tickets te kopen voor de dag zelf.

Over de tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar Den Bosch, de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende.

De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar. Een ticket voor ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ biedt ook toegang tot het Stedelijk Museum, waar de tentoonstelling ‘The Fish Pond Song’ van Jeroen Kooijmans te zien is.

De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch vormt één van de inspiratiebronnen voor deze video-installatie.

Tarieven
Volwassenen: 22 euro (dit is incl. toeslag). (Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van 10 euro op de reguliere toegangsprijs van 12 euro voor volwassenen.) Museumkaarthouders, Vrienden Het Noordbrabants Museum/Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Vereniging Rembrandt en ICOM betalen alleen de toeslag van 10 euro.

Kinderen van 4 t/m 17 jaar: 2 euro. Geen kortingen voor studenten/senioren/CJP/groepen Alle time slots duren één uur, het eerste time slot start om 09.00 uur en het laatste om 17.00 uur.

bron: Dichtbij.nl Foto: Bosch500.nl