Nieuws

DEN BOSCH – Op vrijdagmiddag 12 februari is de opening van de Jheronimus Bosch-tentoonstelling in ’s-Hertogenbosch. Hieronder leest u het precieze programma van deze middag.

Programma op de Parade

12.00 uur Beiaardier Joost van Balkom
12.30 uur Koninklijke Harmonie
12.45 uur Jelle Amersfoort met band, kinderkoor De Fermaatjes, zangeres/cabaretier Kiki Schippers
13.30 uur Live uitzending van NOS te volgen via schermen (met geluid)
14.15 uur Koning Willem-Alexander verlaat in een wandelstoet de Sint Jan aan de zijde van de Parade. Start van het optreden van Ali B en de eigentijdse vertolking van het lied ‘Land van Maas en Waal’ in samenwerking met de Koninklijke Harmonie.
14.25 uur Optredens van Ali B en anderen tot 16.00 uur.
Presentator tijdens het programma op de Parade is Jelle Amersfoort.

De Koning wandelt vanaf de Parade in een stoet naar het Noordbrabants Museum. Dat doet hij via de Parade en de Verwersstraat. Op het voorplein van het museum opent de Koning de Jheronimus Bosch-tentoonstelling. Daarbij bent u van harte welkom om te komen kijken.
Aankomst koning Hinthamerstraat

Vanaf 13.15 uur speelt de Jeroen Bosch Verkennersband aan de Hinthamerstraat om Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander muzikaal te ontvangen. De Koning komt om 13.30 uur aan bij de Sint Jan, aan de zijde van de Hinthamerstraat. Daar gaat hij de kerk binnen.

Transferiumbussen

De bussen van en naar de verschillende transferia rijden een aangepaste route. De bus van De Vliert stopt op de Zuid Willemsvaart, de bus van Pettelaarpark stopt op de Pettelaarseweg en de bus van de Vlijmenseweg stopt zoals gewoonlijk op de Wolvenhoek.

Tip! Gebruik #jb500 in je berichten op sociale media.