Nieuws

DEN BOSCH – Dit jaar is het de derde keer dat Hans Tervoort zich waagt aan een oudejaarsconference.Na de Oudejaarsconference in de Azijnfabriek en de ‘OudejaarsconferHans’ vorig jaar in het Theater aan de Parade is het dit jaar ‘Den Sprookjesbosch’ in het Theater aan de Parade.

In 073 magazine verteld hans er het Volgende over:

Zijn er nog meer ‘tipjes van de sluier’ die je kunt oplichten?
het motto wordt ‘Den Sprookjesbosch’. Denk aan Jeroen Bosch, aan Den Bosch en aan sprookjes. Het gaat om twee lange sprookjes; eentje vóór en eentje na de pauze. Het eerste sprookje vertelt van een jong meisje op zoek naar een nieuwe burgemeester en het tweede beschrijft 28 december 1449. Ene Anthonis van Aken bevindt zich in een kroeg in Den Bosch (hij drinkt ‘het scheel er af’) en is niet zuinig met zijn borrels. Laat in de avond rolt hij naar buiten, meer dan ‘aangeschoten’. De Van Akens zijn al generaties lang schilders, maar geen enkele Van Aken heeft echt naam gemaakt. Op de stoep voor de kroeg roept hij de goden aan: “Laat er alstublieft minstens één Van Aken opstaan die roem verwerft!”. Anthonis van Aken krijgt kort daarna (of daarvoor, we weten het niet zeker) een zoon, die zich Jheronimus Bosch gaat noemen. Zo worden uiteindelijk de gebeden van Anthonis verhoord. En ik ga niet verzuimen te vermelden dat zich in die tijd met enige regelmaat een ware ‘Heksenkring’ verzamelde rondom het Puthuis: de ‘Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch’.”

Oudejaarsconference te zien op TV73

Tervoort blikt terug op het afgelopen jaar, een jaar waarin veel gebeurt is in de stad. De oudejaarsshow is geregistreerd door het Media Leerpark ‘s-Hertogenbosch en zal op oudejaarsdag worden uitgezonden op TV73.

De uitzending zal vanaf 16:00 uur te zien zijn op Kanaal 44 van Ziggo. De conference word herhaald tot nieuwjaarsavond 19:00 uur