© Christian Aarts

Pim de Vries zet zijn basketbalcarrière voort in de eredivisie. Na zijn jeugdopleiding en zes jaren eredivisiebasketbal in Den Bosch werd De Vries bedankt. Hij heeft nu een contract getekend om in Dordrecht voor de Dutch Windmills te gaan spelen.

De 23-jarige De Vries, die geboren is in Oss, komt bij de Dutch Windmills enkele oud-teamgenoten tegen. In de jeugd heeft de 1.94 meter lange forward een jaar samengespeeld met Jito Kok en Stefan Topalovic.

De Vries is een veelzijdige sterke ‘wing’ die vooral de afgelopen twee jaren zeer veel eredivisie-ervaring opdeed door 61 wedstrijden te spelen.

Afgelopen seizoen miste De Vries slechts één competitiewedstrijd voor New Heroes Den Bosch. Gemiddeld kreeg hij 15 minuten speeltijd per wedstrijd. Dat vertaalde De Vries naar 2.55 punten en 1.90 rebounds. Zij verdedigende kwaliteiten werden door tegenstanders op waarde geschat.

In de drie wedstrijden voor de play-offs kreeg De Vries gemiddeld 26 minuten toebedeeld. Daarin was hij goed voor 7.00 punten, 3.33 rebounds, 2.00 steals en 2.67 assists.

Hoofdcoach Geert Hammink: “Ik denk dat iedere coach blij moet zijn als hij een speler van het kaliber van Pim kan toevoegen aan zijn selectie. Dat ben ik zeer zeker ook. Pim en ik kennen elkaar al jaren en ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke rol in onze rotatie gaat vervullen.”