Nieuws
‘Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk’
Tijdens de finale van het evenement “Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk!” is door de deelnemende clubs en horecaondernemers een cheque aangeboden met een bedrag van
€ 7000,- aan het bestuur van Stichting Veur Mekaor. Dit bedrag is de opbrengst van de verkoop van de meezingboekjes. Deze opbrengst voor het goede doel is een nieuw record.
Vier carnavalsclubs en vijf kroegbazen
Op zaterdag 6 februari van 12.00 uur tot 18.00 uur is voor de achtste keer het evenement “Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk!” gehouden. Tijdens dit evenement werken vier carnavalsclubs en vijf kroegbazen samen om een goed doel te steunen. Tijdens het evenement brengen de deelnemende carnavalsclubs een bezoek aan alle deelnemende café’s. De kroegbazen zingen onder muzikale begeleiding van de clubs, pure Oeteldonkse evergreens.

Deelnemers

De deelnemende cafe’s zijn: Bar le Duc, café Plaats Royaal, café De Graven van Leuven, Feestcafé Lalalaa en Stadsherberg ‘t Pumpke. De carnavalsmuziek wordt verzorgd door Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe, Carnavalscombinatie Gère Weg / St.Ofnest, Carnavalsclub Veni Vidi Vici en Carnavalsclub Frappant.

Meedoen!

Bij de start bij ‘t Pumpke werden meezingboekjes verkocht met daarin 5 consumptiebonnen. Voor elke deelnemende kroeg één. Liefhebbers konden zich aansluiten bij een van de favoriete clubs en de hele middag heerlijk mee dweilen en deinen langs de genoemde kroegen. De meezingboekjes met consumptiebonnen werden verkocht voor € 10,-. De opbrengst hiervan is dus ten goede gekomen van Stichting Veur Mekaor.

Stichting Veur Mekaor

Stichting Veur Mekaor realiseert al jaren een rolstoeltribune op de parade. Mensen die slecht ter been zijn kunnen op carnavalsmaandag vanuit een overdekte en verwarmde tribune de Grote Oeteldonkse Optocht bekijken. Deze rolstoelers krijgen tevens een hapje en een drankje aangeboden.