Nieuws

DEN BOSCH – Een 39-jarige Rosmalenaar is aangehouden in zijn woning na het bedreigen van burgemeester Ton Rombouts op Facebook. De man had een reactie geschreven onder een artikel over de komst van het asielzoekerscentrum op de locatie Coudewater.

Daarin bedreigde hij de burgemeester met de dood. Dat heeft een politiewoordvoerder zojuist bevestigd aan Den Bosch Dichtbij. De burgemeester van Den Bosch  heeft inmiddels aangifte gedaan.

De Rosmalenaar schreef het volgende op Facebook:

‘Iemand voor mij machinegeweer incl 800 kogels in de aanbieding??? Door het vorige azc durfden mijn moeder en vele anderen in hintham niet eens boodschappen meer te gaan doen vanwege overlast bij de winkels daar. Blijkbaar niets geleerd…. Burgemeester Rombouts kan maar beter onderduiken. Als een van mijn dierbaren op een of andere manier slachtoffer wordt van dat tuig ruim ik hem op!!’

De politie stelde een onderzoek in en kwam de man op het spoor. Hij werd rond 20.30 uur opgepakt in zijn woning in Rosmalen en zit vast voor verder onderzoek.

‘Zo gaan wij niet met elkaar om’
In een reactie laat de burgemeester weten: “Zo gaan wij niet om met publieke mensen. Ik begrijp dat mensen zich willen uiten, maar wel binnen de grenzen die we met elkaar hebben afgesproken.”

Volgens de gemeente is er een toename in het aantal boze brieven en emotionele reacties, ook op de sociale media. Over of de burgemeester vaker is bedreigd worden verder geen mededelingen gedaan.

Coudewater locatie azc
Begin oktober heeft de Adviesgroep AZC Coudewater voorgesteld als de geschikte plek voor een azc. Op basis daarvan heeft het gemeentebestuur nu een besluit genomen. Het gaat om een azc voor 600 tot 800 bewoners (mannen, vrouwen en kinderen) die asiel zoeken. De locatie zal 10 tot 15 jaar blijven staan.