Nieuws

DEN BOSCH – Het ingestorte pand op de hoek Markt – Hinthamerstraat heeft consequenties voor de Grote Optocht op zondag 6 maart a.s. Normaal loopt de route langs de winkelpanden aan de Markt naar de Marktstraat. Het onderzoek naar de oorzaak is gisteren gestart is. Het is nog niet bekend wanneer de opruimwerkzaamheden starten. Daardoor is een groot gedeelte van de hoek Markt – Hinthamerstraat afgesloten.

Kleine aanpassing route

De gemeente en de Oeteldonksche Club hebben in de afgelopen dagen alle opties in kaart gebracht. Dit vanwege de verwachte bezoekers. Omdat ook rekening gehouden moet worden met de belangen van winkeliers en de overige bezoekers, is gekozen voor een geringe aanpassing van de route op de Markt. De route loopt nu vanaf het Stadhuis – tussen de horeca en het Puthuis – richting de Marktstraat.

De ontbinding van de optocht blijft in de Marktstraat. Alle horeca-ondernemers aan de Markt en in de aanloopstraten zijn geïnformeerd.

Overige maatregelen

Er worden extra verkeersbegeleiders ingezet. De Markt blijft via de Hinthamerstraat voor het publiek bereikbaar. Bij te grote drukte worden de bezoekers van de optocht omgeleid. Alle winkels in de Hinthamerstraat blijven voor het winkelend publiek bereikbaar.

Toegang Noordbrabants Museum

Bezoekers van het Noordbrabants Museum worden omgeleid. Vanaf het Station en de Parkeergarage Sint Jan staan gastheren en gastvrouwen om hen te begeleiden. In de Waterstraat wordt een aparte toegang voor het museum gerealiseerd.