Nieuws

DEN BOSCH – Het nieuwe cultuurstimuleringsproject “Sjors Creatief” van gemeente ’s-Hertogenbosch heeft afgelopen week een vliegende start gemaakt. Alle basisschoolleerlingen hebben vorige week het mooie kleurrijke Sjors Creatief boekje ontvangen, met daarin enorm veel cultureel aanbod. Vanaf het startschot op donderdag 31 maart om 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorscreatief.nl. Binnen een half uur hadden al 500 kinderen zich opgegeven voor hun favoriete workshop en na een week stond de teller al op ruim 2000 inschrijvingen! Een ongekend hoog aantal.

Laagdrempelig en toegankelijk voor alle basisschoolkinderen

Met Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. Namens de gemeente ’s-Hertogenbosch heeft Muzerije samen met de culturele instellingen haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle ‘Sjors Creatief boekje’, waarin heel veel verschillende workshops worden aangeboden. Het boekje is ook op de website www.sjorscreatief.nl te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel workshops inschrijven als ze willen.

Populair

Er kan gekozen worden uit ruim 80 culturele workshops. Animatiefilmpjes maken, beauty workshops, een boek maken, een circus middag, drummen, een DJ-workshop, gitaarspelen, ijsjes maken, kindermeditatie, een natuurspeurtocht, piano spelen, schilderen, striptekenen, toneelspelen, taartjes maken, theater, viool spelen & zingen bleken zeer populair. Bossche Bollen maken was koploper met bijna 100 aanmeldingen!
Kinderen krijgen het advies om de website goed in de gaten te houden, want er worden in verband met het doorslaand succes nieuwe workshops aangeboden. Workshops die al vol zitten hebben intussen namelijk een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog komen ‘proeven’ van hun favoriete activiteit. Verder zijn er nog voldoende plaatsen bij onder andere dansen, muziek maken, goochelen, fotografie en cupcakes versieren.