Nieuws

DEN BOSCH – Vanmiddag rond de klok van 12:00 uur zette de goedheiligman voet aan wal op Bossche grond, aan de citadel stonden duizenden toeschouwers om de Sint welkom te heten. Het weer was wat onstuimig en winderig maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de gelegenheid stond schilder ‘Jeroen Bosch’ aan wal om de sint van harte welkom te heten. De intocht verliep rustig maar werd getijgerd door enkele kleine regen buien. Tijdens de intocht werd er een mini-referendum gehouden door het Sint-Nicolaas comité.

Mini Referendum

Onder het motto kiezen en krassen, konden de bezoekers van de Intocht hun voorkeur aangeven.

Een motor Piet reed voorop om de kaarten uit te delen. Daarna volgde de stoet, in deze stoet liepen onder andere de ballonpieten en de pepernotenproeverij mee, zij verzamelden alle gekraste kaartjes. Het Sint-Nicolaas comité wilt graag weten hoe de Bosschenaar aankijkt tegen zwarte piet. De uitkomst van het mini-referendum zal het comité later in de pers bekend maken.

Muziekpietenhuis

Na de intocht opende Sinterklaas met burgemeester Ton Rombouts, het 1e Muziekpietenhuis bij muziekcentrum De Toonzaal. Kids kunnen hun Muziekpietendiploma halen in het Muziekpietenhuis. Om mee te doen aan het Muziekpietenhuis hoeven kinderen absoluut geen noten te kunnen spelen.

Alle instrumenten zijn welkom. Meezingen en klappen mag natuurlijk ook. Het is leuk als je zelf als zwarte Piet komt!Alleen voor de kinderen is een entree van € 5,- verschuldigd. De kinderen ontvangen allemaal een Muziekpietendiploma.

TV-Uitzending:

TV73 heeft een uitgebreide reportage gemaakt van de intocht, deze is Maandag 16 november te zien op Tv73 vanaf 19:00 uur