Nieuws

Gisteren ontving wethouder Hoskam van Economische Zaken de 19 winnaars van een Gazelle. Dat is de prijs voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Hij ontving hen voor een felicitatie, om kennis te maken en om te bekijken waar de gemeente kan ondersteunen met groeifaciliteiten. Het Financieel Dagblad maakte eerder bekend dat ’s-Hertogenbosch het hoogste aantal snelgroeiende bedrijven heeft in Zuid-Nederland.

Zeer uiteenlopende branches De 19 bedrijven zijn actief in zeer uiteenlopende branches. Het gaat bijvoorbeeld om ontwikkelaars van apps, webwinkels, IT-dienstverlening, datamanagement, fotografie en vermogensmanagement. Ze mogen zich rekenen tot de snelste groeiers in de provincie Noord-Brabant in hun grootteklasse, gemeten over de afgelopen drie jaar.
Voortdurende behoefte aan toptalent Met wethouder Hoskam bespraken de winnaars welke zaken zij nodig hebben voor de verdere ontwikkeling van hun bedrijf. Hierbij staat de voortdurende behoefte aan jonge toptalenten met stip op een.

De bedrijven maken allemaal een groei door van meer dan 20% per jaar.

En daardoor ontstaan zeer regelmatig vacatures. Onderling werd gesproken over slimme manieren om jonge talenten te binden, zoals met traineeships, het beschikbaar stellen van aandelen van het bedrijf en door intensieve samenwerking met scholen.

Wethouder Jan Hoskam informeerde de bedrijven over gemeentelijke projecten en over de mogelijkheden om daar op aan te haken. Ook was er voldoende ruimte voor de ondernemers om te netwerken.