Nieuws

DEN BOSCH – De Jamfabriek, het nieuwe starterscentrum van ’s-Hertogenbosch, opende eind september haar deuren. Inmiddels is het centrum al voor bijna driekwart gevuld. Negen kansrijke en innovatieve startups doorstonden de selectieprocedure. Dit ondernemerstalent met een specialisatie op het gebied van AgriFood, Health en ICT (een voorwaarde voor vestiging in De Jamfabriek) krijgt twaalf maanden gratis begeleiding en ondersteuning bij de start van hun onderneming.

De Jamfabriek biedt voorlopig plaats aan maximaal 15 startups. Er is dus nog ruimte voor enkele startups in genoemde sectoren. Kijk voor aanmelding en voorwaarden op www.dejamfabriek.com/aanmelden

De Jamfabriek is een initiatief van de N.V. Bossche Investerings Maatschappij (BIM). Samen met haar partners geven ze de startups een vliegende start. “Hier worden kracht, kennis en kunde gebundeld”, aldus Maurice Horsten, directeur van de BIM.

De diensten en producten van de startups zijn regio- en land overstijgend. Ze leveren een substantiële bijdrage binnen de AgriFood, Health en ICT sector; de sectoren waarin ’s-Hertogenbosch en de Regio Noordoost-Brabant uitblinken. De Jamfabriek ondersteunt de ambitie van AgriFood Capital, zodat regio Noordoost-Brabant in 2020 topregio agrifood is.

Rachel van de Greef, projectleider van De Jamfabriek: “Deze plek is nu al één groot inspiratie- en motivatiecentrum. De ondernemers leren elkaar steeds beter kennen en ze delen hun plannen, ideeën en dromen met elkaar. Hier ligt ook onze rol, om deze kruisbestuiving volgend