Nieuws

DEN BOSCH – 25 februari 2016 – De selectieprocedures zijn voorlopig voorbij. De maximale capaciteit van De Jamfabriek is bereikt: 14 startups zijn ingetrokken. Het centrum voor innovatieve startups in ’s-Hertogenbosch dat eind september 2015 haar deuren openende, draait nu op volle toeren. Hier krijgen beginnende ondernemers met groeipotentieel op het gebied van AgriFood, Health en ICT twaalf maanden lang gratis huisvesting, begeleiding en ondersteuning bij de start van hun onderneming.

Waarom?
Omdat de NV Bossche Investerings Maatschappij (BIM), oprichter van De Jamfabriek, het economische vestigingsklimaat in ’s-Hertogenbosch ondersteunt. De ambities van De Jamfabriek en de startups zijn gericht op de economische speerpunten waarop de regio Noordoost-Brabant zich focust, te weten AgriFood, Health en ICT. De Jamfabriek sluit aan bij de ambitie van de regio Noordoost-Brabant om in 2020 topregio AgriFood te zijn.

Wethouder Jan Hoskam: “Het is fantastisch om te zien dat de formule van De Jamfabriek goed werkt en dat het centrum in korte tijd zoveel veelbelovende startups heeft aangetrokken. De Jamfabriek is een wezenlijke aanvulling op de voorzieningen voor jonge bedrijven in ’s-Hertogenbosch. Alles is er onder één dak, met een goede begeleiding, in een energieke omgeving met andere toptalenten en met korte lijntjes naar allerlei deskundigen.”

Maurice Horsten, directeur van de BIM: “Het nieuwe startupcentrum is binnen vier maanden vol en maakt nu al haar ambities waar. De Jamfabriek werkt bovendien als een magneet. We trekken ondernemingen van ver buiten de stad aan, onder meer uit Amsterdam, Eindhoven en Leiden. De eerste lichting ondernemers is nu gehuisvest, vanaf september kan de tweede lichting instromen. Belangstellenden daarvoor kunnen zich al melden.”

Partners
De startups worden ondersteund door de BIM en haar partners; specialisten op het gebied van recht, financiën, boekhouding en het starten van een onderneming. OndernemersLift+ levert de startups coaching en leningen, Advocatenkantoren Snijders en C-Law zijn onlangs toegetreden als partners. Ook EJP-Accountants voegde zich toe als partner en investeert een jaar lang in advies, plus het beschikbaar stellen van boekhoudsoftware. Ook de onderwijsinstellingen HAS Hogeschool, Avans Hogeschool en Koning Willem I College zijn betrokken: zij bieden startups uit De Jamfabriek kosteloos toegang tot hun experimenteerfaciliteiten.