Nieuws

DEN BOSCH – Woensdag 8 juni is het dan eindelijk zover, de grote stedelijke KNVB Straatvoetbalfinale met alle side-kicks strijkt neer op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Na voorrondes in de maanden maart, april en mei in de wijken Noord, West, Zuidoost en Rosmalen zijn de finalisten bekend.

Vanaf 14.30 uur starten de wedstrijden en de finales zijn rond 18.30 uur. Voor het publiek is er van alles te doen Playstation, FIFA 16, gatendoel en smartgoals. Ook de Disney XD Tourbus staat er en er zijn allerlei coole demo’s. Voor het vijfde jaar op rij heeft ´S-PORT van de gemeente ’s-Hertogenbosch dit KNVB toernooi gedraaid met basisschoolleerlingen in de wijken. Het is een toernooi voor de E-categorie, dat betekent dat het jongens en meiden zijn die geboren zijn in 2005 of 2006.

Waar gaat het om?
De winnaars zullen op zaterdag 25 juni op het Schouwburgplein in Rotterdam tijdens het voetbalfestijn gaan strijden om het ‘Beste straatvoetbalteam van Nederland’. Dit wil je niet missen!
Spectaculaire voetbalmiddag voor iedereen

Ook dit jaar zal het weer een spectaculaire voetbalmiddag worden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de ING en de KNVB in samenwerking met Disney XD. Het wordt voor de finalisten én voor het publiek een spetterend en uitdagend voetbalfestijn met veel coole activiteiten naast het toernooi.

De volgende activiteiten worden door de ING verzorgd:
• ING trailer met playstations en FIFA 16
• ING-gatendoel
• ING-smartgoals

De volgende evenementen worden door de KNVB georganiseerd in samenwerking met Dr. Wooow en Disney XD:
• Tourbus Disney XD
• ‘Panna Powered by Disney XD’ met wereldkampioen panna voetbal
Jeand Doest
• ‘Skillspot Powered by Disney XD’ met een van de beste freestylers van Nederland Nasser el Jackson. Hier worden coole truckjes en moves aangeleerd.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar ‘KNVB straatvoetbalfinale 2016’ op woensdag 8 juni 2016 op de Parade!! Vanaf 14.00 uur is het plein toegankelijk.

Bron: S-Port