Nieuws

DEN BOSCH – Mijn naam is Nik van Hoogstraten en ik ben oprichter van Stichting Raket (of Raket in het kort). Ik wil jullie graag wat vertellen over mijn verhaal. Ik ben een normale jongen die op zijn tweede een hersenvliesontsteking opgelopen heeft. Ik weet dat ik daardoor bepaalde dingen niet goed kan, maar ik wil mij daardoor niet tegen laten werken. Na jarenlang door deze ervaring te zijn tegen gewerkt, heb ik mijn gedachten weten te draaien en probeer er nu mijn kracht van te maken.

Om deze reden ben ik begonnen met mijn eigen platform. Raket zet zich in voor mensen zoals ik, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door een beperking. Dit doen wij door het creëren van een online plek waar deze mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun talenten kunnen etaleren. Inmiddels zijn wij na ruim een jaar vol voorbereidingen aangekomen bij het moment dat we Raket officieel gaan lanceren. Op maandag 27 juni zal dit plaats vinden, bijgewoond door een select gezelschap van beleidsmakers, wethouders uit de regio Noord-Brabant en bedrijven die Raket steunen. Natuurlijk zullen ook de om wie het daadwerkelijk gaat aanwezig zijn om hun verhalen te delen.

Tijdens de lancering op 27 juni zal de focus liggen op het online platform officieel gelanceerd worden. Op dit platform zullen mensen met soortgelijk verhalen als dat van mij door middel van blogs, filmpjes en fotoreportages een gezicht krijgen. Hun talenten staan daarbij voorop. In een later stadium zullen meer offline evenementen plaats vinden, daarbij zoeken we naar verbinding en door middel van workshops het begrip bij het leven met een beperking. Mocht je benieuwd zijn naar wat Stichting Raket voor jou kan betekenen, neem dan contact met ons op via de website (www.raket.info) of Facebook.