Nieuws

Vrijdag 9 oktober a.s. zal in De Korf te Vlijmen om 20:15 uur het startsein gegeven worden voor de eerste repetitie van de straatopera die in de zomer van 2016 wordt  uitgevoerd op De Vliedberg. De volledige cast én het ruim zestigkoppige projectkoor maken dan kennis met elkaar, met het verhaal én met de muziek.

Inmiddels zijn er dertien solisten gevonden. Zij hebben afgelopen zondag al kennis gemaakt met elkaar. Onderling klikte het prima en de reacties op het verhaal en de muziek waren zeer positief. Ze werden op de hoogte gebracht van hun rol in het geheel.

Het verhaal is zo goed als af. Gaandeweg de repetities kunnen er nog wijzigingen worden aangebracht maar dit staat vast:

De Vliedberg verandert in juli 2016 in Het Wilde Westen…  Zonder het hele verhaal prijs te geven kunnen we vertellen dat er een wrede eigenaar van een goudmijn in voorkomt die zijn werknemers flink onder de duim houdt. De vrouwen hangen rond in de saloon terwijl hun mannen zich afbeulen in de mijn. De hoofdrolspeler verzint een plan om de bevolking van Rabbit Hill onder het juk van de mijneigenaar vandaan te krijgen. Het verhaal gaat verder met spannende ontmoetingen, explosies, verwikkelingen, en kidnapping. Veel spanning en verdriet maar zeker ook humor. Aan het einde komt alles goed.

Er bestaan plannen om de straatopera op te voeren in de buitenlucht op het braakliggend terrein van de voormalige kerk op De Vliedberg. De voormalige klokkentoren zou uitstekend dienst kunnen doen als “mijnschacht” . Dit is nog niet definitief maar zo’n locatie zou natuurlijk geweldig zijn.

Uiteraard is een productie van dit formaat afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het kernteam is nog op zoek naar mensen(liefst uit De Vliedberg) die mee kunnen helpen en/of meer weten m.b.t. licht, geluid, decorontwerp en –bouw, kostuums, grime, techniek, film en video, financiën, administratieve ondersteuning, productieassistentie, bouwen podium en tent, catering enzovoort.