Nieuws

DEN BOSCH – De succesvolle activiteit Go4It! heeft een nieuwe naam; Coach4Youth!. Na de succesvolle overname in 2015 worden de coaching-trajecten voor jongeren vanuit Humanitas afdeling ’s-Hertogenbosch vanaf deze maand voortgezet onder deze nieuwe naam. Coach4Youth! is een activiteit waarbij vrijwillige coaches, jongeren helpen die graag willen groeien en dat op eigen kracht niet voor elkaar krijgen.

Motivatie is key
Coach4Youth! richt zich op jongeren tussen de 11 en 23 jaar, die het beste uit zichzelf willen halen en zoekende zijn hoe ze dat moeten invullen. Jongeren kunnen zelf contact zoeken met Humanitas afdeling ’s-Hertogenbosch als ze een vraag hebben die ze samen met een persoonlijke coach willen oplossen. Eigen verantwoordelijkheid en intrinsieke motivatie zijn daarbij onmisbaar. De jongeren timmeren zelf keihard aan de weg, de coach stuurt daar waar nodig bij.

Prijsvraag

Voor de naamswijziging heeft Humanitas afdeling ’s-Hertogenbosch een prijsvraag onder de koppels van coaches en jongeren uitgeschreven. In april zijn de inzendingen beoordeeld en zag Coach4Youth! het daglicht. Het koppel Alex en Cavin hebben als winnaars een dagje uit gewonnen. Ze kozen voor een avondje bios, compleet met pizza en milkshake!

Humanitas afdeling ’s-Hertogenbosch

Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. In de regio ’s-Hertogenbosch bieden jaarlijks ruim 345 goed getrainde vrijwilligers gratis steun aan meer dan 1200 deelnemers. Humanitas ’s-Hertogenbosch werkt binnen vijf verschillende thema’s: opvoeden, opgroeien, thuisadministratie, detentie en eenzaamheid.