Nieuws

Hij maakte vorig jaar al zijn debuut tegen Aris Leeuwarden, speelde een uitstekend seizoen bij U18 & U24, is jeugdinternational en zal komend definitief seizoen aansluiten bij de selectie van Silvano Poropat; Norbert Thelissen. De 18-jarige forward (2.01m) tekent zijn eerste profcontract en doet dat meteen tot de zomer van 2021.

Veel plezier
“Thelissen heeft de laatste jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt en we hopen dat hij binnen 3 jaar zal uitgroeien tot een volwaardige speler in de rotatie” aldus Jos Frederiks. Hij heeft op de Basketball Academy laten zien een talentvolle speler te zijn waar New Heroes Basketball nog veel plezier aan gaat beleven.”

EK in Skopje
Van 27 juli t/m 5 augustus zal Thelissen, samen met Stan van den Elzen, deelnemen met het NL-U18 team aan het EK te Skopje (Macedonië). Nederland strijdt daar in groep C met gastland Macedonië, Israël, IJsland, Luxemburg en Tsjechië voor een plek in de volgende ronde.

Traditie
Met Norbert Thelissen legt New Heroes Basketball weer een speler uit de eigen opleiding vast. “Zoals het in Den Bosch gebruikelijk is” legt Jos Frederiks uit. “We kijken er naar uit om met hem aan de slag te gaan de komende jaren. Norbert gaat aankomend seizoen zeker al kans krijgen de nodige speelminuten te maken. Het is aan hem om te bewijzen bij coach Poropat dat hij deze ook verdient.”

Droom wordt werkelijkheid
“Als speler van de Basketball Academy is dit mijn grote droom en ik ben blij dat het nu werkelijkheid wordt. Ik kan niet wachten mij aan te sluiten bij de selectie van Poropat en Van Vugt”, vertelt Norbert Thelissen. Hij vervolgt: “Daarnaast ben ik erg blij dat ik de stap naar de Dutch Basketball League maak. Dit worden ontzettende leerzame jaren waarin ik hopelijk veel voor de club en fans kan betekenen!”