Jan-Willem van den AkkerBekende Bosschenaar Jan-Willem van den Akker ..gaat op pad naar een gala, première of high-society event waar Tout Den Bosch vertegenwoordigd

Bekende Bosschenaar  Jan-Willem van den Akker… gaat op pad naar een gala, première of high-society event waar Tout Den Bosch vertegenwoordigd is om daar op geheel eigen wijze verslag van te doen. Deze week was hij te vinden bij een meeting van de AutoMotive Sociëteit (AMS) in het centrum van ’s-Hertogenbosch.

Bekende Bosschenaar Jan-Willem van den Akker ..gaat op pad naar een gala, première of high-society event waar Tout Den Bosch vertegenwoordigd

Tout ‘s-Hertogenbosch op pad in Den Bosch

De AMS is een besloten sociëteit waarin eindverantwoordelijke beslissers en fleetowners uit de automobielindustrie zich hebben verenigd. Zij zijn werkzaam bij verschillende nationale en internationale bedrijven. “Er zijn zoveel businessclubs waar wij actief zijn, maar de kracht van deze ‘club’ is de combinatie van het zakelijke aspect met gewoon gezelligheid” meldt Hans Roeffen van het Bossche Aurix.

Bij Wijnwinkel ‘Proef’ werden de autobranchemannen ontvangen voor een wijnproeverij. Diverse wijnen werden door de AMS-ers gekeurd maar vooral ook goedgekeurd. Een rondvaart op de Dieze was het volgende item op de agenda. ” Ik  blijf het geweldig leuk vinden, iedere keer opnieuw. Zo’n tochtje maak ik wel vier a vijf keer per jaar en nog steeds blijft het me boeien. Overigens ook een mooie promotie voor onze stad. Wij hebben leden uit het hele land en die zijn echt begeisterd door wat onze stad te bieden heeft” zegt Bosschenaar Emile Savelsbergh.

Jasper Engel

Jasper Engel die een boek heeft uitgegeven wist de menukaart wel te waarderen.

Nadat de leden van de AMS met droge voeten de tocht hadden overleefd, werd er gedineerd bij Brasserie Bob & Co. En ja, natuurlijk werd er gesproken over de autobranche, de opkomst van elektrisch rijden en de plannen van het nieuwe kabinet. “Zeker het afgelopen jaar is elektrisch rijden steeds vaker het onderwerp dat aangesneden wordt op verjaardagen, feestjes en avondjes uit. Om hierover met elkaar van gedachten te wisselen in een informele setting is de kracht van deze sociëteit” besluit Roeffen.

Het was weer een zeer geslaagde bijeenkomst van de AMS, waarbij de Bossche leden het voordeel hadden met de fiets naar huis te kunnen.