Nieuws

Binnen drie uur een liedje schrijven, arrangeren, componeren, inzingen en produceren.. kan dat? In het tele-visieprogramma De Muzikale Uitdaging hebben programmamaker en presentator Nol Roos en JC-Records in samenwerking met vele artiesten én producer Kees Tel, bewezen dat het echt kan!

Vier van die muzikale uitdagingen zijn de afgelopen periode zelfs op single verschenen; Nol en Björn Litjes tekenden voor ‘Griekse tranen’, de debuutsingle van Marlous van Ham ’30 dagen zonder jou’ komt voort uit dit programma, samen met Roy van Lent werd ‘Hou me nog een keertje vast’ op single gezet evenals ‘Ver voorbij de zon en de maan’, de samenwerking tussen Nol en Arnold van Osch. Elf geslaagde uitdagingen zijn nu, aangevuld met een héél speciaal liedje, op het album ‘De Muzikale Uitdaging Volume-1’ gezet. Het album verschijnt zowel fysiek als digitaal via het label JC-Records terwijl Jolanda Clement de plug en promotie voor haar rekening neemt.

Nol Roos staat bekend als presentator, producent maar natuurlijk ook als zanger. Denk maar eens aan de succesformatie Bad Brothers. Samen met Frank Hoek scoorde dit duo menig hit in ons land. Die samenwerking is op het eerste album van ‘De Muzikale Uitdaging’ gecontinueerd met het liedje ‘Speel op je viool zigeuner, speel’! Sinds 2007 is Nol Roos actief als producent/presentator bij o.a. TV73 bij wie het programma De Muzikale Uitdaging elke maandag was te zien. Aan dit bijzondere duettenalbum werkten verder artiesten mee als: Yosee, Daantje (Bloed, Zweet en Tranen), Rienie v.d. Kerkhof, Amanda Kohler, Marloes van Ham, William van Engelen en Bonte en de Vaan.

Aan de twaalfde track ‘Blauwe ogen in je ziel gebrand’ op dit prachtige album zit een bijzonder verhaal. “Speciaal voor mijn beste maatje Marco van Keulen schreef ik een bijzonder lied. Het lied ‘Blauwe ogen in je ziel gebrand’ gaat over Moniek van Keulen, zijn dochter. Ze overleed op 19-jarige leeftijd. Ik praat veel met Marco over zijn meisje en over zijn gemis, ook op momenten als het hem -even- niet uitkomt, probeer ik Moniek te benoemen. Niemand kan zich verplaatsen in zijn gevoel, in zijn gemis. Ik ook niet! Ik heb in een lied proberen uit te leggen hoe ik zijn (lijdends)weg zag, dat Moniek altijd dicht bij hem is en dat er een dag komt dat hij zijn “Blauwoogje” weer in zijn armen kan sluiten. Ik ben trots op mijn vriend, daarom het lied ‘Blauwe ogen in je ziel gebrand’, aldus Nol Roos. Dit album is een echte verrijking voor iedere platenkast!

TRACKINGLIST:

 1. Frank Hoek (Bad Brothers) – Speel op je viool zigeuner, speel!
 2. Yosee – Waarom ik de waarheid zeg
 3. Bjorn Litjes – Griekse Tranen
 4. Daantje – Heb jij dan geen fatsoen
 5. Rienie van de Kerkhof – Troyka
 6. Amanda Kohler – Gevangen in gevoelens
 7. Roy van Lent – Hou me nog een keertje vast
 8. Marloes van Ham – Dertig dagen zonder jou
 9. William van Engelen – Als een zigeuner huilt
 10. Arnold van Osch – Ver voorbij de zon en de maan
 11. Bonte en de Vaan – Dansen op de bar
 12. Nol Roos – Blauwe ogen in je ziel gebrand (Voor Marco van Keulen)

Bron: JC Event


TV-uitzendingen De Muzikale Uitdaging: