Nieuws

Op woensdag 23 december zal de Bossche binnenstad wederom het decor zijn van een adembenemend en respectvolle lichtjesprocessie. De verzamelplaats is Sint-Janskerkhof (binnen de hekken van de Sint-Jan.) Men verzamelt vanaf 18.00 uur. Om 19.00 start de tocht. In 2014 liepen ruim 2000 mensen in stilte, met het licht van de kaarsjes, de emotionele tocht, om hun dierbare(n) te herdenken.

Kerst is normaal het feest van het licht, maar voor velen zijn het donkere dagen. Mensen zien er tegenop, om vaak alleen, de kerstboom op te tuigen. Het gemis van dierbaren is rondom de feestdagen over het algemeen het grootst.

Hoe kun je meelopen??

Meelopen is uiteraard helemaal gratis! De herdenkingsdienst is na afloop van de processie in de Sint-Jan. Het maximaal aantal toegestane bezoekers in de Sint Jan is 2000 personen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving hebben we besloten dat de herdenkingsdienst gratis toegankelijk is. De speciaal ontworpen processiekaars kost dit jaar €3,50 (vorig jaar €5,00 per kaarsje)

Ook dit jaar kunt u namen van overleden dierbaren doorgeven. De inschrijving start 1 december eindigt 8 december 2015. Ieder individu mag 2 namen doorgeven die opgelezen worden tijdens de processie op de markt. Omdat we beperkt tijd hebben is er limiet vandaar dat de inschrijving sluit op 8 december.

Namen kunnen enkel en alleen doorgegeven worden via het contactformulier op lichtjesprocessie.nl

Route

De route gaat vanaf het Sintjanskerkhof richting Torenstraat naar de Parade. Vanaf de Parade gaat de tocht via de Lange Putstraat de Verwerstraat in om vervolgens via de Ridderstraat naar het Stadhuis te lopen. Op het bordes wordt een eerste woord gesproken en zullen vele namen van overleden dierbaren genoemd worden. Deze namen zijn door nabestaanden doorgegeven. Hier zal zangeres Sasja Brouwers twee liedjes zingen. De Lichtjesprocessie vervolgt zich via de Minderbroederstraat naar de Karrenstraat en Korenbrugstraat.

Via de Visstraat en de Hoge Steenweg komt de stoet wederom op de Markt. Ditmaal bij de grote kerstboom die ook dit jaar de naam “Bossche kerstboom” draagt. Hier zal zanger Frank Hoek zijn speciaal geschreven lied “Dit is het lied van mijn hart” zingen terwijl de aanwezigen foto’s, brieven en gedachtenprentjes in de Bossche kerstboom hangen.

Via de Kerkstraat lopen we naar de Sint Jan waar Kapelaan Kuis een herdenkingsdienst zal voorgaan. In deze dienst komen drie nabestaanden aan het woord die een dierbare in een kort verhaal herdenken en zal Mario Veltman een drietal prachtige operastukken voordragen, waaronder het lied van ‘de Zoete Lieve moeder van Den Bosch”.

TV73 -Bossche Lichtjesprocessie 2014