Nieuws

CROMVOIRT – Van woensdag 11 mei t/m dinsdag 24 mei 2016 vindt de tweede editie plaats van Asperges op de Velden, een uniek evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Twee weken lang verrijst een stijlvol pop-up restaurant direct aan de aspergevelden van Kwekerij Verhoeven. Midden tussen de natuur op De Heihoorn in Cromvoirt gelegen in het grensgebied van ’s-Hertogenbosch.

Pop-up restaurant

Een team van koks bereidt aan het veld culinaire hoogstandjes rondom de vers gestoken asperges in combinatie met andere Brabantse streekproducten. Laat ons team van chefs en kelners u in de watten leggen met een aangeklede lunch of een uitgebreid diner middenin de natuur, uiteraard bereid met de vers gestoken asperges van het land. Laat u verrassen door de mooie en smaakvolle aspergecreatie’s van de koks. We zijn dagelijks geopend van 12.00 tot 15.00 uur voor de lunch en van 18.00 tot 23.00 uur voor het diner.
Het stijlvolle openlucht restaurant biedt zowel ruimte voor kleinere groepen, sfeervol en intiem, als voor grotere gezelschappen, tot een maximum van 120 (overdekte) zitplaatsen.
Omdat asperges en wijn onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, heeft onze sommelier van Benier Global Wines een mooie selectie gemaakt van verschillende wijnen welke naadloos aansluit bij de gerechten die geserveerd worden.

Koken op topniveau
Dit jaar zullen een zestal Top-chefs uit de regio van diverse (sterren)restaurants op de velden komen koken. Laat u meenemen in de wereld van Top-chefs en geniet van uiteenlopende aspergebereidingen uit diverse keukens.

Op woensdag 11 mei serveert chef-kok Richard Merks, eigenaar van restaurant Ries Eten & Drinken, samen met zijn team een hoogstaande culinaire lunch en diner. Op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei kunt u genieten van de kookkunsten van Chef-kok Edwin Kats, eigenaar van restaurant Noble. Tijdens pinksteren, 15 en 16 mei, zal chef-kok Thijs Vis, eigenaar van restaurant ‘t Misverstand samen met zijn team geheel op eigen wijze een culinaire lunch en diner serveren met de vers gestoken asperges van de velden. Op donderdag 19 mei kunt u genieten van de culinaire hoogstanden van chef-kok John Kocken, eigenaar van restaurant De heer Kocken. Op 20 mei en 23 mei zal chef-kok Dennis Middeldorp van restaurant Sense u verrassen en op 22 mei zullen de gerechten gepresenteerd worden door chef-kok Peter Gast, eigenaar van Restaurant ‘t SchultenHues. Op de reguliere dagen worden de lunches en diners verzorgd door onze keukenbrigade onder leiding van Martijn Wouters en Jermain de Rosario.

Rondleiding en zelf steken
Het is mogelijk om vooraf de lunch of het diner een rondleiding te krijgen door kweker Erik Verhoeven over de akkers en te zien hoe de asperges gestoken worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zelf asperges te steken als u dat wenst.

Familiedag
Tijdens Pinksteren, 15 en 16 mei en op zaterdag 21 mei is het Familiedag bij Asperges op de Velden te Cromvoirt. Op deze dagen is het mogelijk om de kinderen te laten aanschuiven bij de soepfabriek waar ze zelf gaan koken. Ook zal er een springkussen aanwezig zijn. U heeft dan de mogelijkheid op heerlijk te genieten van een voortreffelijke asperge-lunch.

Deze culinaire beleving wilt u toch ook meemaken? Kom genieten van een mooi stukje Brabantse cultuur en reserveer nu uw plaatsen op www.cromvoirt.aspergesopdevelden.nl!