Nieuws

’s-HERTOGENBOSCH – Ieder jaar is het een feest, de vaartocht die watersportvereniging Neptunus organiseert voor jongeren met een beperking. Op zondag 26 juni 2016 gaat dat weer gebeuren. In de jachthaven aan de Koornwaard liggen dan elf vrolijk versierde schepen klaar voor vertrek.
De speciale gasten worden om 10.00 uur ontvangen in het clubhuis van Neptunus, Gewande 1 in ’s-Hertogenbosch. Daar wacht een warm welkom met koffie, thee en gebak. Ook voor belangstellenden die de gasten willen uitzwaaien. Drie kwartier later verspreiden de gasten, schippers en andere vrijwilligers zich over de schepen. Op elke boot varen begeleiders mee. Ook zijn er EHBO’ers aanwezig. En de reddingsbrigade vaart mee. Voor de vrolijke noot zorgt damesorkest Niks Nep.
De vaartocht voert naar Heusden, waar het gezelschap bij de Pannenkoekenbakker gaat genieten van een heerlijke lunch. Daarna zetten de schepen weer koers naar de thuishaven. De vloot wordt om ongeveer 16.30 uur terugverwacht in de Koornwaard. Daar wacht het gezelschap een feestelijke afsluiting van de dag. Met een muzikaal onthaal door cluborkest de Neptjoens. En met hapjes, drankjes en een speciale verrassing.
De vaartocht kan plaatsvinden mede dankzij sponsors die een mooi gebaar maken. En die, evenals de leden van Neptunus, hechten aan deze bijzondere dag voor jongeren met een beperking.