Nieuws

Een echte hype begint het te worden: het Bossche Kutbier. Het door Janneke Pieters en Mary-Jane Snelders gebrouwen bier is zelfs al uitverkocht. Het bier is een ode aan de Bossche Kut, een echte Bossche volksvrouw.

Kutbier is eigenlijk helemaal geen kut bier maar een fris en fruitig blond bier met een gedurfde naam die je zeker niet gaat vergeten! Wat is eigenlijk een Bossche Kut? Brouwerij Boegbeeld omschrijft het als volgt; Ze verft haar haar het liefst in een zo onnatuurlijk mogelijke kleur. Ze draagt veel make-up en tekent haar wenkbrauwen zoals ze dat zelf wil. Als ze langs komt scheuren op haar Tomos roepen alle mannen op zijn Bosch: “Ziet er goed uit, kut!”

Fans van het het nieuwe Kutbier komen uit alle delen van het land naar de Tramkade in Den Bosch. Zondag was de laatste mogelijkheid om het bestelde bier af te halen. “We staat er zelf versteld van hoe groot die vraag is en dat mensen het zo leuk vinden.”, zegt Janneke Pieters tegen Omroep Brabant.

Het is een pittig blond bier (6,3%) vernoemd naar het pittige karakter van de Bossche Kut: een vrouw met onnatuurlijk geverfd haar en veel make-up.

Toch heeft de Bossche Kut een klein hartje: het bier heeft een zoete smaak door… gedroogde pruimen. Drink smakelijk!

Foto: Bierliefde.nl

Foto: Bierliefde.nl

bron: dichtbij.nl, Bierliefde