Nieuws

VEGHEL – Zondag 17 april 2016 houdt Stichting Verzamelbeurs Veghel een verzamelaarsbeurs met een expositie Nederlandse koopvaardijpetten in Wijkgebouw “De Golfstroom” gelegen aan de van Diemenstraat 1a te Veghel. Om half tien tot half één zijn de deuren geopend voor het publiek.

Zondag 17 April houdt Stichting Verzamelbeurs Veghel haar maandelijkse verzamelaarsbeurs. De verzamelaars kunnen dan weer hun hart ophalen, met het uitbreiden van hun verzameling door middel van uitwisseling van hun meegebrachte spulletjes en hun dubbele waren te ruil aan te bieden.

Vraag en Aanbod
Er is vraag en aanbod van postzegels, munten, bankbiljetten, winkelwagenmunten, communie-schoolprentjes, miniatuurauto’s, ansichtkaarten, bidprentjes, flippo´s, keycords, kwartetten, lucifersetiketten, markclips, pennen met opschrift, pin’s, sigarenbanden, sleutelhangers, speelkaarten, speldjes, stripboeken, suikerzakjes, telefoonkaarten, theezakjes, en nog veel meer.

Expositie
Op deze verzamelaarsbeurs is ook weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeert Kees uit Veghel zijn verzameling Nederlandse koopvaardijpetten. Kees begon zijn scheepvaartverzameling in de tijd dat hij werkzaam was bij Smit Internationale, zeesleep en bergingsbedrijf. De verzameling die hij heeft bestaat uit curiosa van de Nederlandse koopvaardij. Deels bevat de verzameling petten en emblemen die hij heeft gekregen van Nederlandse officieren. Aan de meeste petten zit dan ook wel een verhaal…. Zo zit er een pet bij van een vermaarde kapitein die in die tijd bij Smit Internationale de Joppenkoning werd genoemd. De Joppenkoning en zijn bemanning bracht menig schip in nood veilig naar de thuishaven en daar was het natuurlijk allemaal om te doen. Kees heeft hedendaagse petten maar er zijn er ook veel uit het verre verleden. Een speciale pet is een oude kapiteinspet van de Stoomvaart Maatschappij Nederland (S.M.N.), die met hun schepen o.a. op Nederlandsch-Indië voeren. Naast de petten bestaat de verzameling van Kees uit naslagwerken/oude foto’s/porselein/glaswerk/foldermateriaal en posters. Te veel om op te noemen en dus ook te veel om alles tegelijkertijd te exposeren. De keuze is deze keer gevallen op de petten en emblemen. Kees hoopt met deze expositie meer contacten te kunnen leggen met medeverzamelaars.

Dus Is je interesse gewekt om een kijkje te komen nemen of heb je nog iets aan de verzameling van Kees toe te voegen dan ben je van harte welkom op de verzamelaarsbeurs van 17 April in de Golfstroom te Veghel.