Nieuws

AMSTERDAM – Op 6 augustus vaart er voor het eerst in de geschiedenis een Bossche boot mee tijdens de jaarlijkse botenparade in Amsterdam. Stichting Roze Zaterdag ’s-Hertogenbosch & Oss 2017 heeft hiervoor zondag een startbewijs weten te bemachtigen. Met de boot wordt Amsterdam – én de rest van de wereld – opgewarmd voor Roze Zaterdag, die in 2017 in Den Bosch wordt gehouden.

Initiatiefnemer en voorzitter van de stichting Roze Zaterdag Eddie Collin is ontzettend trots op het binnenhalen van een startkwalificatie:

“De gestelde eisen waren dit jaar extra streng, omdat het gaat om een speciale editie van de Canal Parade. Daarom is het extra bijzonder dat wij dit jaar mee mogen varen. We hebben een prachtig ontwerp van het Bossche Vork Teken- en Ontwerpbureau ingeleverd waarin zowel het thema ‘Join’ van de EuroPride als ons eigen thema ‘Voor jou’ zitten verwerkt.”

Amsterdam is dit jaar het toneel van de EuroPride, een LGBT-manifestatie die ieder jaar in een andere Europese stad plaats vindt. Deze Europese pride vindt dit jaar plaats van 23 juli tot en met 6 augustus en start dit jaar met een Roze Zaterdag en eindigt twee weken later met een Europese Canal Parade. Er varen ieder jaar in totaal 80 boten mee door de Amsterdamse grachten, waaronder dit jaar ook de Europese Commissie, als ook andere Europese steden en streken. Door het samenvallen van deze momenten zullen extra veel ogen gericht zijn op de Bossche boot, waarop ook prominenten uit de regio Den Bosch-Oss zullen staan, om iedereen warm te krijgen om naar Roze Zaterdag in ’s-Hertogenbosch te gaan.

Medio april worden de plannen rondom het Roze Jaar 2017 en de definitieve datum voor Roze Zaterdag gepresenteerd. Tijdens het Roze Jaar zullen zowel in Oss als ’s-Hertogenbosch activiteiten plaatsvinden. Roze Zaterdag zelf zal in ’s-Hertogenbosch worden gevierd.

Foto: Canal Pride Amsterdam, Wikipedia