Nieuws

DEN BOSCH – Vorig jaar organiseerde een groep wijkbewoners een wandeling naar de Moerputten. Dit jaar staat een informatieve wandeling door de Wijk West op het programma.

De tocht begint bij het Kindcentrum De Ontdekking aan de Rijzertlaan 242 en voert onder meer langs de Moskee, het Wijkplein, het Beatrixpark, kerken aan de Evertsenstraat, Kinderboerderij De Bossche Hoeve, Brede Bossche School De Kruiskamp, speeltuin Brussellaan, zorgcentrum De Taling, jongerencentrum 4West, de jeu-de-boulesvereniging, het Cruyff Court en de sportverenigingen op het sportpark De Schutskamp. Tijdens de wandeling openen allerlei organisaties en initiatieven hun deuren of geven aan de wandelaars desgevraagd uitleg. Zo zijn er initiatieven als de Buurtvaders, de Doorgeefwinkel, de Kledingbank en de Wijkwerkwinkel. Maar de wandeling gaat ook langs sportverenigingen als tennisvereniging de Schutskamp, atletiek- en hardloopvereniging O.S.S.-VOLO en de voetbalvereniging CHC. Daar kunnen de wandelaars hun terreinen ook met eigen ogen zien en nadere informatie krijgen. Zo kunnen de deelnemers aan de wandeling de wijk ontdekken en beleven.

Aan de wandeling kunnen niet alleen de bewoners van de Schutskamp en de Kruiskamp deelnemen maar ook andere geïnteresseerden. Deelnemers aan deze wandeling van ongeveer 7 km ontvangen na afloop een herinnering en een drankje. De wandeling kan op zaterdagmiddag 25 juni worden gemaakt tussen 13.30 en 17.00 uur. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig. De organisatoren rekenen vanwege het gezellige en interessante programma op een grote opkomst.

West Presenteert: West Beweegt! De Wijk West heeft weer wat. Volgens onderzoek sporten en bewegen de inwoners van deze wijk minder dan in andere wijken. Daarom is een paar jaar geleden in samenwerking met Wijkraad West en een aantal sportverenigingen het project Sportwijk West opgericht. Sindsdien zijn er al meer wijkbewoners, zowel jong als oud, aan het bewegen geslagen. Ook deze wandeling draagt eraan bij en zet ertoe aan. Want bewegen en sporten zijn gezond en gezellig. Het is de bedoeling van deze wandeling een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De initiatiefnemers gaan ervoor! De gemeente ’s-Hertogenbosch en stichting Divers ondersteunen het initiatief. Nadere informatie over de wandeling verschijnt binnenkort onder meer op de website van de wijkraad: www.wijkraad-west.nl.