Nieuws

´s-Hertogenbosch – Met één druk op een groot digitaal welkomstscherm opende wethouder Kagie vrijdagmiddag de burgerplaza. De publiekshal van het Stadskantoor is heringericht tot burgerplaza. Hiermee zet de gemeente de volgende stap in de verbetering van dienstverlening. Bij de opening van de moderne, gastvrije inrichting waren inwoners en andere geïnteresseerden aanwezig.

Wethouder Kagie (Publieke dienstverlening): ”De uitgangspunten van de burgerplaza zijn gemak voor de inwoner, kwaliteit en efficiëntie. We spelen in op de behoefte van inwoners om steeds meer eenvoudig zelf, vaak digitaal, te kunnen regelen.

Wie naar de gemeente komt of meer hulp nodig heeft, wordt hier persoonlijk en gastvrij ontvangen.”

Nieuwe inrichting en nieuwe werkwijze
Wie het Stadskantoor binnenkomt, ziet de welkomstboodschap op een grote videowall. Bezoekers kunnen zich hier aanmelden en hoeven niet meer in de rij om bijvoorbeeld documenten in te leveren: zij kunnen deze zelf inscannen. In de verblijfsruimte zijn schermen waar inwoners zaken kunnen regelen en kinderen spelen er spelletjes met een app. De verblijfsruimte bevindt zich middenin de burgerplaza: de inwoner staat er centraal. Balies zijn er dan ook niet meer. Deze zijn vervangen door ronde tafels waar inwoners op gelijkwaardig niveau worden ontvangen.

De open ruimte heeft een warme, vriendelijke uitstraling waarbinnen bezoekers zich welkom voelen. Er zijn nieuwe spreekkamers ingericht. Bezoekers kunnen geholpen worden door de gastvrouwen en gastheren die rondlopen

Foto: Sandra Peerenboom