Nieuws

DEN BOSCH – Wethouder Jos van Son heeft afgelopen dinsdag na een bezoek aan het ziekenhuis te horen gekregen dat hij de ziekte van Kahler (beenmergkanker) heeft. Hij heeft hiervan het college op de hoogte gebracht en zijn werkzaamheden per direct (tijdelijk) neergelegd.

“Ik heb vooral nu echt rust nodig, want ik moet dit allemaal gaan verwerken”, zegt Van Son tegen Den Bosch Dichtbij. Hij zegt te zijn geschrokken van een bericht in het BD waarin staat dat burgemeester Rombouts hem onder druk heeft gezet om akkoord te gaan met een persbericht van de gemeente. “Dat is totaal niet waar en slaat helemaal nergens op! Ik schrok me kapot toen ik dat las”, zo zei hij geëmotioneerd aan de telefoon.

‘Ik misbruik mijn ziekte niet’
“Het lijkt nu net alsof ik mijn ziekte misbruik om Rombouts een hak te zetten en dat vind ik echt vreselijk. Wij gaan als team zo niet met elkaar om.”

Van Son wilde zijn kinderen en familieleden op de hoogte brengen van zijn ziekte, voor zij het in de media zouden lezen. “En daarna heb ik in overleg met het college een persbericht laten uitgaan.” Hierover heeft hij met Rombouts donderdagmorgen contact gehad, maar volgens de zieke wethouder met de portefeuille wijken en dorpen, verkeer en vervoer en sport was van druk zowel woensdag als donderdagmorgen absoluut geen sprake.

Hoe het in de media kwam dat de burgemeester hem onder druk zou hebben gezet is voor Van Son een raadsel. “Ik snap niet waar ze die info vandaan hebben gehaald. Net als normaal heb ik gewoon in overleg het bericht laten uitgaan en daar wil ik het ook bij laten. Ik heb de komende periode wel andere dingen aan mijn hoofd.”

De woordvoerder van burgemeester Rombouts heeft laten weten dat er later nog een reactie volgt.

Bron: Dichtbij.nl