Na een weifelend begin aan beide kanten was het dan toch uiteindelijk New Heroes Basketball dat met speels gemak de overwinning in eigen huis hield. Na een 54-33 ruststand kwam er uiteindelijk een 97-67 eindstand op de borden. Opvallend deze avond waren de 19(!) assists van Devon van Oostrum. Hij leidde de ploeg, zoals het een guard betaamt, met meer dan prima spel naar een degelijke overwinning. Topscorer werd Jonathon Williams met 24 punten, op de voet gevolgd door een zeer sterk spelende Oudendag met 21 punten en 8 rebounds.

Fotografie Robbert Verboon

Matig begin
Het begin van de wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs. New Heroes had blijkbaar de vliegreis nog in de benen en Aris Leeuwarden was in de warming-up nog niet echt warm gedraaid. Na 4 minuten spelen was de stand 7-5 in het voordeel van New Heroes en hadden beide ploegen al vele scoringskansen onbenut gelaten. Aris trok toch even door en kwam even later op een 10-11 voorsprong door met name David Michaels. Dat was het sein voor Cook om zijn spel van de laatste weken weer op te pakken en met 2 fraaie scores bracht hij new Heroes weer aan de leiding, 14-11. Een rondje vrije worpen later en een score van Oudendag bracht de score naar 17-14 waarna Oudendag, Henson en Cook, onderbroken door een score van Kumelis, de eindstand van Q1 op 23-16 brachten.

Ploegen komen op stoom
In het tweede kwart kwamen beide ploegen wat meer op stoom. Het momentum in het begin lag bij New Heroes dat via scores van Williams en Cook snel verder uitliep, 28-16. Kinney, topscorer voor Aris deze avond met 18 punten, bracht Aris tot 28-19, maar New Heroes pakte resoluut een grotere voorsprong. Henson, Oudendag (and-one), Sherrill en Williams tekenden voor 38-19, waarna weer Kinney met een and-one 38-22 liet aantekenen. Skelin had ondertussen Max van Schaik binnen de lijnen gebracht en die gaf via een snoeiharde dunk en aansluitende score over de baseline meteen zijn visitekaartje af in de Maaspoort. Even later deed hij verdedigend met een block ook nog een duit in het zakje en liet hij zodoende meteen zien dat hij niet van plan is om het bij een maand New Heroes Basketball te laten. New Heroes speelde het kwart professioneel uit en kon de rust ingaan met een 54-33 voorsprong.

Van Oostrum strooit
Direct na rust liep New Heroes verder uit naar 64-33, tot op dat moment de grootste voorsprong in de wedstrijd. Van Oostrum bleef met passes strooien en stelde zo zijn ploeggenoten in staat om die voorsprong vast te houden. Eerst was het Voorn, toen Oudendag en daarna Williams die op aangeven van van Oostrum hun score’s konden verzilveren. Bouwknecht verzilverde 1 vrije worp na een technische fout van Kumelis en daarna was het Aris Leeuwarden dat met een 0-13 run de score weer wat draaglijker maakte, 67-51.  Het verschil aan het eind van het kwart was uiteindelijk 18 punten in het voordeel van New Heroes, 73-55.

Klus snel geklaard
New Heroes begon het laatste kwart weer voortvarend en wilde de klus snel geklaard hebben met het oog op de wedstrijd van aanstaande woensdag. De ploeg van coach Skelin liep snel uit naar 82-55 mede door een heerlijke spin move van Oudendag die daarmee Veenstra keurig het bos in stuurde. Masterson liet met een loepzuiver schot zien dat het een schutter van formaat is, maar veel mocht het niet meer baten voor Aris Leeuwarden. Van Oostrum, Voorn en Williams maakten, voor zover er die nog waren, aan alle illusies van Aris een einde door het verschil naar 34 punten te tillen, 91-57. Stan van den Elzen en Norbert Thelissen konden hun minuten weer meepikken en met name laatstgenoemde deed van zich spreken met prima spel. De eindstand werd uiteindelijk bepaalt door 2 vrije worpen van Thelissen en een score van Aarts in de buzzer, 97-67.

Stream by : YourSide Broadcast Assistance