Nadat de kruitdampen van het bekertoernooi zijn opgetrokken, kan New Heroes zich gaan richten op het vervolg in de competitie. Den Helder Suns komt vanavond naar de Maaspoort, waarna er 4 uitwedstrijden voor onze helden op het programma staan. De voorgaande ontmoetingen tegen Den Helder werden allemaal in een klinkende overwinning omgezet, New Heroes zal deze avond met minder geen genoegen nemen.

Den Helder Suns (7-11)
Den Helder heeft de laatste weken de winning mood te pakken. Na het ontluisterende verlies in de Maaspoort eind december (79-37) werden achtereenvolgens Apollo Amsterdam, BAL en Aris Leeuwarden aan de zegekar gebonden. De ploeg staat dan nu ook op een keurige 6e plek in de ranglijst, 6 punten achter Dutch Windmills en 4 punten los van Aris Leeuwarden. Om laatstgenoemde van zich af te houden, is winst in Den Bosch eigenlijk noodzakelijk voor de ploeg van Peter van Noord.  Net zoals eerder tegen New Heroes was Boy van Vliet in de laatste wedstrijd tegen Aris Leeuwarden weer de topscorer voor de ploeg uit de marinestad. Met 16 punten en 5 assist liet hij weer zien dat hij van grote waarde is.  Tegen BAL en Apollo Amsterdam was hij goed voor 17 punten, maar in die wedstrijden liet ook power forward Steve Harris zich niet onbetuigd.

New Heroes Basketball (14-3)
Met het aantrekken van Vernon Taylor en Torian Graham is de ploeg weer op volle oorlogssterkte, met die kanttekening dat Williams de laatste wedstrijd uit voorzorg aan de kant werd gehouden en Payton Henson met een enkelblessure naar de kant moest. Hoe zich dit verder ontwikkelt is op het moment van schrijven nog niet bekend. Torian Graham zal deze wedstrijd nog niet speelgerechtigd zijn, Vernon Taylor deed afgelopen donderdag, tijdens zijn debuut, al meteen van zich spreken. Met 18 punten en een flinke dosis inzet kroonde hij zich meteen tot MVP. Ook Stefan Wessels was prima op dreef met een mooie double-double (13 pnt, 10 reb).  In de competitie heeft New Heroes, na het verlies eind december tegen Leiden, de winning streak weer opgepakt. Dordrecht, Zwolle en Weert moesten er aan geloven en vanavond hoopt het team de streak weer verder uit te breiden.

Aanvang wedstrijd in de Maaspoort is 20.00 uur. Kaarten zijn hier te verkrijgen. De wedstrijd is ook Live online te volgen kijk voor de livestream hier.